سوئد

پرستارانی که قصد دارند به کشور سوئد مهاجرت نمایند با ثبت نام در یک موسسه زبان سوئدی تحت عنوان دانشجوی زبان سوئدی ویزای دانشجویی یکساله دریافت می نمایند. داوطلبان می بایست طی یکسالی که در سوئد هستند با شرکت در کلاسهای زبان سوئدی در پایان دوره، در آزمون C1 نمره قبولی کسب نمایند. این آزمون در حد IELTS آکادمیک ۷ میباشد. به عنوان مثال داوطلب باید بتواند رادیوی سوئدی را کاملا متوجه شده و روزنامه و مجلات سوئدی را براحتی بخواند.

همچنین در این دوره پرستار داوطلب میبایست خودش شروع به خواندن رفرنسهای پرستاری به زبان سوئدی جهت گذراندن آزمون تئوری پرستاری سوئد نماید، که این آزمون kunskapsprov نامیده می شود. داوطلب میبایست در طی این یکسال در این آزمون نیز نمره قبولی کسب نماید. آزمون شامل معرفی بیمار به زبان سوئدی است و انتظار می رود پرستار مراقبت های پرستاری را به صورت پاسخ کوتاه کتبی به زبان سوئدی بنویسد. همچنین قادر باشد به سوالات محاسبات دارویی پاسخ مناسب ارائه نماید. در صورت قبولی در آزمون تئوری می بایست در آزمون عملی پرستاری نیز ثبت نام نموده (که زودترین نوبت آزمون ممکن است چند ماه بعد باشد)  و به سوالات مربوط به مراقبت های پرستاری از بیمار پاسخ های شفاهی دهد.

در طی این یکسال داوطلب و همسر وی حق کار ندارد و هزینه های سنگین اجاره مسکن و .. را باید از منابع مالی که در ایران به دست آورده است پرداخت نماید. اگر داوطلب در طی این مهلت یکساله در این سه آزمون نمره قبولی کسب ننماید ، ویزا منقضی شده و میبایست سوئد را ترک نماید.

بنابراین همانگونه که پرستار جهت مهاجرت به امریکا آمادگی آزمون آیلتس را در ایران انجام می دهد، باید زبان سوئدی را نیز در حد C1 در ایران فرا گیرد همچنین همانطور که پرستار در ایران کتابهای مربوط به آزمون آمریکا را مطالعه نموده تا بتواند در آزمون RN شرکت نماید، جهت مهاجرت به سوئد نیز میبایست در ایران رفرنس های مربوط به آزمون پرستاری سوئد را مطالعه نموده تا بتواند در زمان کوتاه پس از ورود به سوئد در آزمون تئوری و عملی kunskapsprov  نتیجه قابل قبول کسب نماید و از این ویزای یکساله صرفا به عنوان فرصتی برای پیگیری مراحل قانونی اقامت استفاده نماید  . متاسفانه از آنجاییکه هیچگونه مرجعی اطلاعات صحیح در خصوص آزمون C1 و نیز آزمون تئوری و عملی سوئد و رفرنسهای مربوطه را در اختیار آنان قرار نداده است،  این اقدام مهاجرتی مشکلات متعددی را هم از جنبه مالی و هم از نظر روحی برایشان ایجاد نموده است و بسیاری از آنان به امید حق کار همسر و تامین مالی توسط وی، به مهاجرت اقدام نموده اند.

دانمارک

پرستاران متقاضی مهاجرت به دانمارک ویزای سه ساله دریافت مینمایند و طی این مدت میبایست زبان دانمارکی را در حد نمره ۷ آزمون IELTS فراگیرند. بدیهی است داوطلب میبایست هزینه های سنگین اجاره مسکن و هزینه های زندگی را از منابع مالی که از کشور خود آورده است پرداخت نماید. گرچه در کشور دانمارک همچون کشور سوئد آزمون kunskapsprov  وجود ندارد ولی پرستار می بایست در بالین بیمار نزد سوپروایزر آموزشی قادر باشد اقدامات پرستاری در خصوص هر بیمار را به زبان دانمارکی توضیح دهد همچنین تسلط کافی به زبان دانمارکی جهت آموزش به بیمار نیز ضروری است. واقعیت این است که مشکلات متعددی مانند هزینه های سنگین زندگی در دانمارک، عدم تسلط به زبانی که بسیار سخت تر از فراگیری زبان انگلیسی است و نداشتن هیچگونه درآمدی، پرستار را وادار مینماید تا به کار کمک بهیاری روی آورد.

اخذ ویزای کشورهای اسکاندیناوی همچون سوئد، نروژ و دانمارک بدون آگاهی از سرنوشتی که بعد از آن در انتظار یک پرستار است به معنای مهاجرت نیست بلکه سوت کردن پرستار به ناکجا آباد و هدر دادن وقت و سرمایه و در نهایت مجبور کردن پرستاران به کار کمک بهیاری و پناهندگی است. این که گفته میشود پرستار پس از ورود به این کشور ها پس از چند ماه زبان خواندن پرستار RN میشود دروغ محض است.

همه فارغ التحصیلان پرستاری از دوران راهنمایی تا پایان دانشگاه از کتابهای انگلیسی استفاده کرده اند، در دانشگاه کتابهای انگلیسی خوانده اند، ولی هنوز حتی در خواندن متون پرستاری به زبان انگلیسی مشکل داشته و نیاز به آموزش دارند.  

زبان انگلیسی یک زبان بین المللی است و فراگیری آن در تمامی کشورها کاربرد دارد. اگر پرستار در کشور خود و در کنار خانواده خود و با وجود اساتید با تجربه در آموزش، زحمت فراگیری زبان انگلیسی را به خود ندهد چگونه میخواهد زبان کشورهایی چون سوئد، نروژ و دانمارک را  که به درد هیچ کشور دیگر دنیا نمیخورد، در حد خواندن کلیه متون پرستاری و مکالمه با بیمار را فرا گیرد و در آزمونهای پرستاری که به زبان این کشورهاست موفق شود؟ آن هم با هزینه های سنگین مسکن و مخارج مختلفی که حداقل پنج برابر هزینه های زندگی در ایران است. یک پرستار چگونه حاضر است هزینه سنگین بابت آموزش زبان در موسسات بی کیفیت این کشور ها که نتیجه ای هم برایش نخواهد داشت پرداخت کند ولی حاضر نیست کمتر از یک دهم این مبلغ را برای زبان انگلیسی و اخذ مدرک آیلتس صرف نماید که به راحتی با این مدرک و یا مدرک PTE میتواند برای استرالیا و کانادا اقدام نماید.