روش اول: اخذ مدرک  NCLEX-RNو عقد قرارداد با شرکت های کاریابی امریکا

پرستارانی که اقامت امریکا را ندارند فقط میتواند برای برخی از ایالت های امریکا که نیاز به Social Security Number (SSN) ندارند اقدام کنند، این ایالت ها عبارتند از:

  • New York
  • New Mexico
  • Illinois
  • West Virginia
  • Montana
  • Colorado
  • Texas
  • Northern Mariana Islands
  1. ثبت نام در آزمون NCLEX-RN ایالت نیویورک:

تفاوت ایالت نیویورک با سایر ایالت ها این است که جهت شرکت در آزمون NCLEX-RN نیویورک مدرک زبان انگلیسی (آیلتس یا تافل) پیش نیاز نمی باشد. داوطلب می تواند با ارسال ترجمه ریز نمرات، دانشنامه و همچنین فرم های مربوط به ثبت نام در آزمون RN این ایالت ثبت نام نماید.

جهت شرکت در آزمون NCLEX-RN سایر ایالت های ذکر شده مدرک زبان انگلیسی (ایلتس یا تافل) پیش نیاز می باشد.

پس از قبولی در آزمون NCLEX-RN ایالت نیویورک لایسنس RN جهت داوطلب صادر می شود. گرچه داوطلب فقط یک بار در آزمون NCLEX-RN شرکت می کند ولی لایسنس صادر شده ۳ سال اعتبار دارد و پس از آن نیاز به تمدید اعتبار مدرک دارد. دقت داشته باشید داوطلب پس از اخذ لایسنس جهت مهاجرت در مرحله ویزا اسکرینینگ می بایست مدرک زبان انگلیسی (به عنوان مثال آیلتس یا تافل) را ارائه نماید.

برای ثبت نام در آزمون NCLEX-RN ایالت نیویورک دو مسیر وجود دارد:

الف: داوطلب مدارک خود را به سازمان CGFNS ارسال نموده (پروسه CVS) و این سازمان پس از بررسی ریز نمرات و دانشنامه داوطلب، نتیجه را تحت عنوان CVS Report به بورد پرستاری ایالت نیویورک ارسال می نماید تا بورد نیویورک صلاحیت داوطلب در آزمون NCLEX-RN اعلام نماید.

ب: داوطلب مدارک خود را مستقیما به بورد پرستاری ایالت نیویورک ارسال می نماید. در این مسیر بررسی مدارک و تایید صلاحیت داوطلب جهت آزمون هر دو توسط بورد انجام می شود.

  1. ثبت نام در آزمون NCLEX-RN سایر ایالت های ذکر شده:

داوطلب مدارک خود را جهت بررسی به سازمان CGFNS ارسال می نماید (پروسه CES)  و این سازمان پس از بررسی مدارک نتیجه را تحت عنوان CES Report به یکی از ایالت های فوق که داوطلب درخواست می نماید ارسال می کند تا بورد نیویورک صلاحیت داوطلب در آزمون NCLEX-RN اعلام نماید.

روش دوم: اخذ مدرک CGFNS-Certificate (تکمیل Certification Program) و عقد قرارداد با شرکت های کاریابی امریکا

در این روش داوطلب مدارک خود را به سازمان CGFNS ارسال نموده و این سازمان (پروسه CP) و این سازمان اجازه شرکت در آزمون CGFNS را صادر می نماید. در این پروسه مدرک زبان (آیلتس یا تافل) پیش نیاز نمی باشد. داوطلب پس از قبولی در آزمون CGFNS دو سال مهلت دارد تا مدرک زبان را ارائه نماید. تا بتواند مدرک CGFNS Certificate را اخذ نماید.

روش سوم: اخذ ویزای دانشجویی

در این روش داوطلب می تواند در رشته های مختلفی همچون Public Health و یا سایر رشته های غیر پرستاری که نیاز به آزمون RN ندارند، ویزای دانشجویی اخذ نماید تا بتواند با این نوع ویزا وارد امریکا شود. بدیهی است داوطلب می بایست قبل از اقدام از طریق این نوع ویزا مدرک زبان و RN را اخذ نموده باشد تا پس از ورود به امریکا بتواند ویزای دانشجویی را به ویزای کار تبدیل نماید

روش چهارم: اخذ ویزا از طریق Research

پرستارانی که دارای مدرک فوق لیسانس و به خصوص دکترا می باشند می توانند با پیدا کردن کارفرما جهت انجام Research اقدام به اخذ ویزا نمایند. این افراد می توانند به عنوان Researcher مشغول به کار شوند و اگر بخواهند کار بالینی انجام دهند می بایست مدرک زبان و مدرک RN را دارا باشند. پس بهتر است این افراد در حالیکه در ایران هستند این دو مدرک را دریافت نمایند و از این نوع ویزا به عنوان یک راه ورود به امریکا استفاده کنند و در امریکا ویزای خود را به ویزای کار تبدیل نموده و سپس برای اخذگرین کارت اقدام نمایند.

مزایای کار و ادامه تحصیل پرستاران در کشور امریکا:

الف) در میان تمام کشورهای دنیا، امریکا تنها کشوری است که پرستار می تواند در حالیکه در ایران مشغول کار پرستاری است دو مدرک مورد نیاز را طی ۲ سال تلاش مطالعاتی اخذ نماید.

ب) پس از صدور ویزا و ورود به امریکا محل کار از پیش تعیین گردیده و دریافت حقوق ماهانه پرستار تضمین شده است.

ج) امریکا تنها کشوری است که امکان ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر رشته پرستاری به راحتی فراهم است.